Обединен електронен каталог на библиотеките от Русе и региона

Към електронния каталог

Електронният каталог на библиотеката е достъпен чрез Интернет. Каталогът е обединен за пет читалищни библиотеки на територията на Русенска община : читалищата „Ангел Кънчев“ и „Захари Стоянов“в Русе и читалищата в селата Ценово, Тетово и Ново село. Тази модерна електронна услуга стана възможна с финансовата подкрепа на Програма „Глобални библиотеки“ и „Проекти в областта на изкуството и културата“ на Община Русе.

За читателите на тези библиотеки и за всички граждани и гости на областта се предлага информация за наличните фондове на библиотеките на тези читалища. Обединеният каталог обхваща постъпленията в тези библиотеки за различни периоди :

Електронният каталог продължава да се попълва  с книгите, които притежават от преди тези години. Ако търсите книга, която е по-стара, е добре да посетите библиотеката или да попитате тук, защото е възможно библиотеката да притежава даденото заглавие, но все още да не е  въведено в електронния каталог. 

Търсенето в обединения електронен каталог става по всяка дума от библиографското описание : автор/и, заглавие, година на издаване, издателства, предметни рубрики, географски понятия, думи от анотации, класификационни индекси. Повече информация за общите възможности на софтурния продукт можете да прочете тук 

След всяко заглавие ще видите името на библиотеката, която притежава съответното заглавие, за да изберете най-близкото и удобно за вас място за ползване на наличната литература. Можете да търсите дадено заглавие и във фонда на точно определена библиотека. Вижте повече информация тук.

Обединеният каталог е разработен от фирмите СофтЛиб ООД иПримасофт ООД.  

13 Коментара